Na de zelfmoordpoging van de leerlinge schrijft de lerares deze 100 brieven aan haar klas. Wat daarin staat, geeft me een krop in de keel.

De lerares Brittni Darras uit Colorado Springs gaat helemaal in haar beroep op. Als ze hoort dat een van haar leerlingen zelfmoord probeerde te plegen, zit ze helemaal aan de grond. Op haar Facebookpagina vertelt ze wat er daarna gebeurde:

brief1

“Twee maanden geleden heb ik voor de eerste maal gehuild tijdens een ouderavond. De moeder van een van mijn leerlingen aan wie ik al twee jaar les gaf, kwam aan mijn tafel met een lijst van al haar leraars. Achter elke naam stond een ja of een nee en achter mijn naam stond een ja. Ze legde me uit waarom haar dochter zo lang niet naar school was geweest. Het meisje – een vriendelijke, intelligente en mooie jongedame – had geprobeerd om zelfmoord te plegen, moest de politie niet op tijd tussenbeide gekomen zijn, was ze er vandaag niet meer geweest. Ze had haar profiel op de sociale netwerksites verwijderd en afscheidsbrieven achtergelaten: ze was klaar om deze wereld te verlaten. Toen haar moeder tegenover me zat, liepen de tranen over mijn wangen. Ik voelde me radeloos en vroeg of ik haar dochter een brief in het ziekenhuis mocht bezorgen; haar moeder vond dit een goed idee en dacht dat het haar dochter zeker zou opvrolijken. Later vertelde ze me dat haar dochter gehuild had toen ze de brief las; “Hoezo zegt iemand zulke lieve dingen over me? Ik dacht dat niemand me zou missen als ik er niet meer zou zijn.” Het werd me duidelijk dat ik misschien ook nog andere leerlingen kon redden. De volgende twee maanden schreef ik een brief aan elk van mijn leerlingen – meer dan 100 – en in elke brief schreef ik hoe bijzonder en uniek ze wel zijn.”

brief2

“Zelfmoord komt steeds vaker voor bij jongeren en vaak wordt dit veroorzaakt door de druk van de omgeving: prestatiedrang op school, schoonheidsidealen opgedrongen door de maatschappij, enzovoort. We moeten er ons bewust van zijn dat elk menselijk wezen uniek is en het is net dat wat ons bijzonder maakt. Samen kunnen we levens redden!”

brief3

Duizenden mensen zijn ontroerd door de woorden van deze lerares. Haar leerlingen hebben werkelijk geluk om zulke lerares te hebben!

DEEL haar belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

error: