4-jarige noemt eenzame weduwnaar in de supermarkt “oud” en mama staat aan de grond genageld door zijn antwoord.

Norah, het dochtertje van Tara Wood, zou haar vierde verjaardag vieren. Op haar verjaardag trokken ze naar de supermarkt om cupcakes te kopen. Voor ze het wist, stond Norah naar een oudere man te waaien en zei ze: “Hallo oude man! Het is mijn verjaardag!” Tara schaamde zich rot dat haar dochter de man “oud” had genoemd en wilde haar excuses aanbieden.

opa1

Maar net toen Tara wilde ingrijpen, keek de man haar aan en wat er dan gebeurde, zou niet alleen het leven van de bejaarde man, maar ook van Tara, Norah en hun hele familie veranderen.

opa2

De man antwoordde: “Hallo, kleine meid! En hoeveel jaar word je vandaag?”

opa3

“Ik vroeg de man of we samen een foto mochten nemen. Zijn gezichtsuitdrukking veranderde snel van verbaasd naar gelukkig. Hij deed een stap achteruit en zei: ‘Een foto? Met mij?’

Er hing echt magie in de lucht. Norah en Mr. Dan praatten de hele tijd alsof het oude vrienden waren.

opa4

Na enkele minuten bedankte ik Mr. Dan voor zijn tijd. De tranen sprongen in zijn ogen en hij zei: ‘Nee, jullie bedankt. Dit is de beste dag sinds lang voor mij. Je hebt mij zo gelukkig gemaakt, juffrouw Norah.’

Ze knuffelden opnieuw en Norah keek hem na tot hij uit het zicht verdwenen was.

Toen ik aan de kassa aankwam, was ik nog een hoopje ellende. Ik kon mijn tranen niet meer bedwingen. Ik was echt overdonderd over deze ontmoeting en daarom postte ik de foto van de twee ook op Facebook.

opa5

Later die avond kreeg ik een privéberichtje van iemand die Mr. Dan herkende. Zijn vrouw Mary was in maart overleden en sindsdien bracht hij zijn dagen in eenzaamheid door. De vrouw van het berichtje liet me weten dat hij de ontmoeting met mij en mijn dochter echt nodig had en niet snel zou vergeten.

Ik vroeg hem zijn telefoonnummer en belde hem enkele dagen later op.

opa6

We bezochten het huis van Dan – overal stonden trots aandenkens aan Mary tentoongesteld. Hij was naar de kapper geweest en zag er tien jaar jonger uit. We brachten uiteindelijk drie uur samen door en hij was erg geduldig met mijn praatgrage en energieke dochter.

opa7

Toen we aan de voordeur stonden om afscheid te nemen, nam hij een mes uit zijn zakken en liep naar de rozenstruik toe. Daar sneed hij zorgvuldig een roos af om aan zijn nieuwe vriendin te overhandigen.

Die roos bewaart ze nu onder haar hoofdkussen.

opa8

Norah vraagt nu elke dag om Mr. Dan. Ze maakt zich zorgen om hem. Ze vraagt zich af of hou het koud heeft of hij niet eenzaam is. Ze wil dat hij oké is. Ze wil dat hij zich geliefd zou voelen. Mr. Dan denkt ook aan Norah.

We bezochten Mr. Dan nog een keertje. Hij biechtte op dat hij sinds het overlijden van zijn echtgenote niet meer vast had geslapen, maar sinds hij Norah had leren kennen, viel hij om 11 u ’s avonds in slaap als een baby.

‘Norah heeft me genezen’, zei hij.

Dat maakte me sprakeloos en de tranen rolden van mijn wangen.

roow

Deze twee personen schelen 78 jaar in leeftijd. Maar op een of andere manier schijnen hun harten en zielen elkaar herkend te hebben.

Norah en ik beloofden Mr. Dan dat we elkaar vanaf nu een keer in de week zouden zien – zelfs al is het maar een kwartiertje.”

Soms kan het gesprek met een vreemde het begin van iets nieuws zijn.

Probeer het eens!”

DEEL dit hartverwarmende bericht met je vrienden!

error: